Arven

Det startet i 1868 med Theodor Olsen. Bergen var sølvbyen fremfor noen, og på den tiden fantes det like mange sølvsmeder her, som i landet forøvrig.

Det startet i 1868 med Theodor Olsen. Bergen var sølvbyen fremfor noen, og på den tiden fantes det like mange sølvsmeder her, som i landet forøvrig.

 

Arvens historie…

Selskapet bærer på en rik historie. En arv. Der kunnskap og lidenskap har gått fra generasjon til generasjon.

I dag er Arven en moderne og innovativ fabrikk som stadig utvikler nye og spennende produkter gjennom modige design samarbeid, men som også bevarer tradisjonelle teknikker og klassisk design.

 
 

LIV JUBILEUMSLYSESTAKE

kr 7 990,00 Varenr. 526705 Lengde: 20

I anledning Arvens 150 årsjubileum lanserer Arven en vakker håndlaget lysestake i massivt sølv. Lysestaken er designet av en av Norges mest anerkjente designere Andreas Engesvik og er oppkalt etter hans datter Liv. I dette produktet møtes tradisjonelle håndverksteknikker og det ypperste innen moderne produktdesign. Lysestaken veier hele 270 gram og kommer i et limited edition opplag på 150 stk. Alle lysestakene er nummerert og signert av designeren. Hvis du vil reservere et spesielt nummer av de 150, ber vi deg ta kontakt med oss på 98 87 10 15. Grunnet stor pågang er det noe leveringstid på dette produktet. 

Dette vakre håndlagde produktet er et godt eksempel på hva man kan få til når man kombinerer moderne design og håndverksteknikker utført av dyktige fagfolk. Hver lysestake er innom fem håndverksfag før den er ferdig. Produksjonstiden for hver lysestake er til sammen fem timer. Dette er håndverk på sitt beste. Liv er laget for å vare, laget for å bli satt pris på i generasjon etter generasjon.


PINCH, SALT OG PEPPER SKÅLER

kr 1 490,00 Varenr. 420130 Lengde:2,5

Pinch er et sett med små, personlige skåler til salt og pepper som selvsagt også kan brukes til andre krydder. 
De små skålene er formgitt med tanke på å bruke fingrene til å ta en klype (pinch) salt eller pepper og drysse over maten. 
Skålene er laget i forsølvet solid messing og veier til sammen hele 510 gram.

Lars Tornøe har jobbet med møbel- og produktdesign siden 2006. Han samarbeider med anerkjente produsenter innen forskjellige produktkategorier, som bl.a. Muuto (du har sikkert sett The Dots), Vestre, Fora Form, Figgjo og nå også Arven. Tornøes arbeider blir ofte vist på internasjonale utstillinger og han har vunnet en rekke priser, blant annet Merket for god design fra DOGA, Red Dot Award and Årets Designer av Bo Bedre.

DESIGNEREN BAK PINCH

Lars ble kjent med Arven gjennom to oppdrag for Bocuse d’Or, verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Han fikk i oppgave å tegne delene som maten skulle presenteres på og Arven var blitt valgt som produsent av sølvdetaljene.

I kjølvannet av konkurransen ønsket vi å fortsette samarbeidet og lage et produkt som egner seg for produksjon i litt større antall. Resultatet ble Pinch,  et sett med små, personlige beger til salt og pepper som selvsagt også kan brukes til andre krydder. De små skålene er formgitt med tanke på å bruke fingrene til å ta en klype (pinch) feks. salt og drysse over maten.


MONSTERA SERVERINGSBESTIKK-2-DELER

kr 9 990,00 Varenr. 512169 Lengde:27

Monstera er et asymetrisk serveringsbestikk i sølv inspirert av uferdige skisser fra 50-tallet som designer Lars Beller Fjetland fant i arkivene til Arven. Monstera er laget av gjennomgående sterling sølv, 925s, og føles god å holde i.
Monstera ble første gang utstilt på utstillingen Norwegian Structure under designuken i Milano i april 2016, og har siden vært med på designuken i New York og Stucture utstillingen på Oslo Design Fair. Bestikket ble også nominert til Bo Bedres designpris i 2016.

DESIGNEREN BAK MONSTERA

Lars Beller Fjetland sin filosofi som formgiver ligger dypt forankret i hans oppvekst på vestlandet; en forkjærlighet for naturens råvarer formgitt i et funksjonalistisk uttrykk preger designerens tilnærming. Kjernen i hans filosofi er ønsket om å skape både et tidløst uttrykk og varige produkter.

I 2011 åpnet han sitt eget studio i Bergen, og året etter kom gjennombruddet med lanseringen av fire produkter på den årlige Salone Del Mobile-messen i Milano. I årene 2012 – 2018 har Lars Beller Fjetland vunnet både norske og internasjonale priser for sitt arbeid.


WOOD LYSLYKT

Forsølvet - L kr 1 490,00 Varenr. 420105 Lengde:13

Forsølvet - M kr 1 290,00 Varenr. 420104 Lengde:11

Forsølvet - S kr 1 090,00 Varenr. 420103 Lengde:9

WOOD LYSLYKT FORSØLVET - SETT MED 3

Forsølvet kr 2 990,00 Varenr. 420127

WOOD LYSLYKT I MESSING, SETT MED 3

Messing kr 2 850,00 Varenr. 420123

DESIGNEREN BAK WOOD LYSLYKT

Katinka Von Der Lippe.